Nyomtatás

Tartsatok velünk a Börzsöny egyik legszebb, elvarázsolt szegletébe, ahol tündérek, koboldok, manók és szalamandrák élnek!
Irány a Csarna-völgy!
 
Időpont: 2023. május 21. (vasárnap)
Helyszín: Börzsöny-hegység
Táv: kb. 18 km (eltévedéssel együtt)
Időtartam: kb. 6-7 óra
Szintkülönbség: kb. 800 m
Túravezető: Dudek Heni
 
 
INDULÁS: Perőcsény, autóbusz forduló (buszmegálló) elől 8:30 órakor
Kérjük, tartsátok be a pontos érkezést, mert a későket nem várjuk meg, ráadásul megeszik őket a medvék. Vannak... 
Na jó, maximum negyed órát várunk :) 
 
RÉSZVÉTELI DÍJ, DÍJAZÁS: A túra ingyenes, nincs részvételi díj és díjazás sem. Esetleg az élény. Az igazi maradandó díjazásnak minősül. Szerintünk. Csaxólunk.
 
AZ ESEMÉNY JELLEGE: tavaszi túra. Várhatóan napsütés és száraz idő. Jobb esetben. Rosszabb esetben sár, eső, dagonya, mindenre készüljetek fel, mert ESŐNAP NINCS, mindenfajta időjárási körülmények között megtartjuk a túrát: ha esik, ha fúj, ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is.
 
ÚTVONAL: Perőcsény - Feketevölgy Panzió - Hamuház - Bányapuszta - Nagybörzsöny
 
A túra NEM körtúra, így az autóval érkezők számára is szükség lesz tömegközlekedés igénybevételére. A gépjárművet, helikoptert, ladikot (fog kelleni!) Letkésen tudjátok hagyni, onnan indul és érkezik is busz a start- és a célállomás helyszínére és helyszínéről. Budapest irányából a tömegközlekedéssel érkezők számára a túra végeztével Szobról Budapest felé gyakran közlekedik vonat. Szóval nyugi, hazajuttok ti is.
 
NEHÉZSÉG: közepes. Szint, táv, körülmények és minden egyéb tekintetében is a túra közepes nehézségűnek mondható. Gyerekek és idősebbek csak megfelelő kondival és felszereléssel indulhatnak útnak (szó esik róla a későbbiekben).
 
PARKOLÁS: ingyenesen a letkési Kultúrház környékén. Az utazás, a túra indulási helyszínére való eljutás, illetve a túra és a túravezetés végét követő hazajutás/továbbutazás kizárólag saját, egyéni szervezésben történik, nem a szervezők hatásköre. De ha akartok, egyezkedhetünk, ki, mikor, hogyan, mivel utazik.
 
A TÚRA RENDJE: Kérjük, mind társaitokat, mind a túravezetőt tiszteljük meg példás magatartással, a túra alatt az erdőben csendesen viselkedjünk, ne hangoskodjunk, ne kiabáljunk.
A túra ideje alatt igény szerint tartunk technikai szüneteket, amikor lehetőség lesz átöltözésre, szükségletek elvégzésére, evésre, ivásra. A túra végén lehetőség lesz Nagybörzsönyben, Letkésen vagy Ipolyszalkán felfrissülésre a helyi vendéglátóipari egységekben. Ugyanitt lehet majd pisilni is, előtte pedig az erdőben.
Nagyobb létszám esetén legyünk türelemmel társaink iránt, mindig várjuk be egymást és vigyázzunk magunkra, túratársainkra is.
 
FELSZERELÉS: E hét időjárása tekintetében sár az lesz. Sok. A Csarna-patak is valószínűleg megduzzadt, a turistaút pedig nem egyszer keresztülvezet a patakon. Vízálló magasabb szárú bakancs tehát kötelező. Emellett könnyed, réteges öltözék, esőkabát ajánlatos. Felfelé fogunk néha menni, de ne öltözzetek síruhába (tapasztalat), s a hátizsákba tegyetek be plusz réteg meleg ruhát, esőkabátot és legyen benne hely is, ha valamit le akartok majd vetni. Pakolhattok be pótrucit is. Pl. zoknit, pulcsit, akár a fél szekrényt - de te fogod felcipelni a hegyre! Meg le is. Kamásli és túrabot kérdésében mindenki maga döntsön. Lessétek az időjárást is a dátum közeledtével. Eddig zuhogott az eső minden formában.
 
ENNI- és INNIVALÓ: egész napos élelmet pakoljatok magatoknak. Ajánlott: termoszban tea, csoki, szendvics, aszalt gyümölcs, egy kis víz, hogy legyen mit cipelned. Izotóniás ital, gél is jól jöhet. (Szólj, ha nem tudod, mi az!)
 
KUTYÁS INFORMÁCIÓK: Igen, kutyusok is jöhetnek. Hozz neki enni, inni, nehogy szarvasokra akarjon majd vadászni. Fehér és világos szőrű kutyákról előtte-utána fotót kérünk! 
 
LÉTSZÁMKORLÁT: nincs. annyira sokan azért nem leszünk talán. Aki jön, jelentkezzen a www.hamahama.hu oldalon KÖTELEZŐEN!
 
A TÚRA ELŐTT ÉS SORÁN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: +421 908 080 451 (Heni)
 

 

 


GDPR szabályzat