Mi a különbség a Kalandtúra, és a többi Rába-túra között?

Nyomtatás

Kérdés:  Mi a különbség a Kalandtúra, és a többi Rába-túra között?

Válasz: A kalandtúra annyiban különbözik a többi túrától, hogy ötvözve van benne az evezés, és a gyaloglás, mindeközben egy nagy játék az egész.  

A túrán résztvevők csapatokra, pontosabban királyságokra oszlanak, és nagyon sok feladatot kell teljesíteniük a 6 nap alatt ahhoz, hogy az ő királyuk legyen a Hamahamák királya egy éven át!

A túrán résztvevők soha nem tudják előre, hogy reggel, amikor felébrednek, evezni fognak-e, vagy gyalogolni, vagy evezni, és gyalogolni, vagy gyalogolni és evezni. De olyan is lehetséges, hogy éppen nem is megyünk tovább, hanem a táborhelyen kell feladatokat teljesíteni egész nap, versenyeken részt venni, például verset írni a Rába, valamint a túravezetők dicsőítésére, vagy éppen a halált megvető ordítás versenyben kell legyőzni a másik királyság versenyzőjét.

Tavaly, és tavalyelőtt már rendeztünk ilyen túrát. Szenzációs volt! Tavalyelőtt nagyon rossz idő volt sajnos, ott is rekedtünk az egyik táborhelyen, de érdekes módon senki nem ment haza idő előtt!

 

Számít a korom?

Nyomtatás

Kérdés: Számít a korom?

Válasz: Nem, nem igazán, ugyanis van mosakodási lehetőség, de ha nem akarsz fürdeni, akkor is szeretünk, csak kicsit távolabbról... 

Ja, hogy az életkor???

Igen, az már inkább. 18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges, amit hozz magaddal, és mutasd be nekünk! A legjobb, ha hozod a szüleidet is, akkor nincs macera. 118 éves kor felett viszont orvosi igazolást kérünk, hogy nem fogod ijesztgetni a gyerekeket, és a nap 24 órájában folyamatosan lélegzel. Ettől szintén eltekintünk, ha a szüleiddel jössz.

Kicsit félős vagyok... Most leszidtok?

Nyomtatás

Kérdés: Kicsit félős vagyok... Most leszidtok?

Válasz: Igen, az sokat fog segíteni rajtad! Laughing

Igazából nincs mitől félned, mert nem teljesítménytúrára jössz, legfeljebb a válltöméseid lesznek kicsit nagyobbak.  Ha félsz a víztől, ne izgulj, adunk mentőmellényt! Ha az egész túrától félsz, tudd, hogy a túravezetők figyelnek rád! Együk elöl megy, a másik hátul takarít. Senkit nem hagyunk el, ha bajba kerülsz, ott vagyunk, segítünk!

Azért jössz, hogy jól érezd magad. Rajtunk nem fog múlni! 

Vigyek térképet?

Nyomtatás

Kérdés: Vigyek térképet?

Válasz: Hozhatsz pl. Csehszlovákia térképet, de egy színes Rodézia domborzat térkép is megfelel. A túrára ugyan nem kell egyik sem, de másmilyen sem, mert a túravezetők egyik tulajdonsága, hogy mutatják az utat, ami nem annyira haladja meg a szellemi képességeiket, ugyanis a folyásiránnyal megegyezően kell haladni. Ha út közben kíváncsi vagy, hogy éppen hol tartunk, mi van a közelben, szívesen válaszolnak. Lehet, hogy hülyeséget, de válaszolnak.

Sosem eveztem még. Baj?

Nyomtatás

Kérdés: Sosem eveztem még. Baj?

Válasz: Nem baj. Evezni könnyebb, mint biciklizni. Ráadásul az első nap első órájában elsajátítod ezt a tudományt, még akkor is, ha nem figyeltél az indulás előtt megtartott evezős-kormányos gyorstanfolyamon.

Kutyával mehetek?

Nyomtatás

Kérdés: Kutyával mehetek?

Válasz: Igazából nincs akadálya, de gondold meg. Egy kis testű kutya nem probléma, de pl. egy Moszkvai Őrkutya billegteti a csónakot, még akkor is, ha csak levegőt vesz.

Néhányan végigcsinálták már a túrát kutyával, a kutyus mindig élvezte, a gazdi nem mindig.

Vinném a gyerekemet is. Hány éves kortól vihetem?

Nyomtatás

Kérdés: Vinném a gyerekemet is. Hány éves kortól vihetem?

Válasz: Ez nincs korhoz kötve. A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a gyerekek pedig a szülők felelősségére. A legifjabb turistánk 5 évesen lapátolta végig a túrát, és nagyon élvezte. Ha úgy érzed, hogy tudsz vigyázni a gyerkőcre, akkor gyertek! A gyerek biztonsága rajtunk sem fog múlni, segítünk!

A vízen lehet alkoholizálni?

Nyomtatás

Kérdés: A vízen lehet alkoholizálni?

Válasz: Nem!

Ha meleg van, és hozol a vízre egy-két sört, vagy egy laza fröccsöt, azért nem szólunk, de a tömény italért morogni fogunk veled! Ha nem tartod be a szabályt, aznap nem evezhetsz, és az sem baj, ha ezért utálsz minket. Veszélyes ittasan evezni a folyón, ezért egy kis haragért cserébe egyben mehetsz haza.

Esténként lehet bulizni is?

Nyomtatás

Kérdés: Esténként lehet bulizni is?

Válasz: Naná! Szinte minden este olyan bulit csapunk, amilyet akarunk. Ha semmilyet nem akarunk, akkor nem.

A túrákat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki idényének megfeleljen. Így pl szervezünk egy „Csendes túrát” amelyet azoknak ajánlunk, akik pihenni, beszélgetni szeretnének elsősorban egy evezős nap után.

Ha viszont bulitúrára jössz, akkor a biliárdozástól a hajnalig táncolásig mindenre van lehetőség!

Mit is jelent a kaució?

Nyomtatás

Kérdés: Mit is jelent a kaució?

Válasz: Na az egy izgalmas dolog! Az egy olyan hosszú, egyenes, sárga kör, amiben lehet 20 filléres alapon snapszerozni, viszont atomtámadás ellen nem véd.

Ha jobban belegondolunk, akkor lehet, hogy tévedünk, ebben az esetben a kaució nem más, mint amit a hajó felvételekor kell fizetni. Ennek összege hajónként 10,000 Ft, és ez magában foglalja a hajó, valamint a hozzá tartozó felszerelés (hordó, mentőmellény, evezőlapát) letéti díját. Ha a túra végén épségben, és hiánytalanul visszaadod a szerkót, és nem sikkasztottuk el a pénzedet, visszakapod a teljes összeget.

 

Túráinkat - szerencsére - más oldalak is szívesen átveszik, de sajnos nem mindig frissítik!
FONTOS, hogy a VÉGLEGES és PONTOS információkat MINDIG ezen az oldalon találod!