Nyomtatás
× VÉGEREDMÉNY × KÉPEK × VÉLEMÉNYEK ×  {jcomments off}
Képeket, videókat ide küldd: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyomtatás

{jcomments on}
Sziasztok!

Nagyon köszönjük a túra megszervezését. Egy élmény volt! :)
J. Gréti


 

Üdvözletem! :)

Iszonyat jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést! :)

Zsófi


Hahó,

A szervezés általában jó volt. Minden a helyén, jó hangulat... Az időbecsléses móka tetszett, bár okozott bonyodalmat számunkra.
Ami nagyon nem tetszett az az útvonalvezetés. A pontok jó része az aszfalt út 100 m-es környezetében volt. Szerintem ez nincs rendben. Erdőn, mezőn szeretünk bóklászni, eltévedni. Finoman elhelyezett pontokat megtalálni. Nem biztos, hogy jövünk máskor is.
Köszönettel,

Koppány


Sziasztok!

Teljesen kezdőként álltunk a dologhoz, nem hogy túlélőtúrán de még nagyon túrázni sem szoktunk. Így összehasonlítási alap nincs, de ami a lényeg, hogy hatalmas élmény volt. A csapat nevében bizton állíthatom, még mindig a hatása alatt vagyunk. (és még mindig nem tudjuk elhinni, mennyi csillag van a Bükk fölött :)

A szervezés kitűnő, a helyszín gyönyörű, a Hamahamás életérzés abszolút magával ragadó. Biztos, hogy megyünk jövőre is.

Köszönünk mindent!
Grillezett Medvék


Köszönjük a szervezést!
Az előttünk szólók nehezményezték az aszfaltot. Mi ezt Bükkszentkeresztig letudtuk, utána a fennsíkon mentünk aszfalton a zöld sáv helyett,de ezt mi választottuk. Érdekes volt az időpontra való "rárepülés", így hat kicsi verseny lett egyből. Nekünk szerencsére mind bejött,mint a túra is. Mindenkinek jó pihenést kívánunk!


Pozitívum: minden.
Ez volt a kb. 5-6 Hamámból a no.1.

Negatívum:
igazából csak egy párat emelnék ki tényleg konstruktív szándékkal.
- a második adag főzet kaja eléggé gázos volt (ujjnyi vastag zsír úszott a leves tetején, a zöldségek ropogtak, a pulyka is rágós volt).
- hideg-vizes zuhany tudom nem mindig lehet megoldani, így ez nem is igazán negatívum
- az őrizetlen objektumokhoz olyan kérdéseket kaptunk, amelyekre nem találtunk, vagy nehezen találtunk választ: igazából ez sem negatívum, hisz ettől szép a játék.


Sziasztok!

Az egyetlen negatívumként megélt dolgot emelném ki: a tusolók mennyiségét. Majdnem háromnegyed órát vártam mire sikerült bejutnom. Ha legközelebb is ilyen lesz a bázis, nem lehetne bérelni zuhanyzó-konténert (nem biztos, hogy így hívják). Személy szerint simán fizetnék pár száz forinttal többet, amennyibe kerül egy ilyen leosztva..

Egyébként nagyon tetszett az egész esemény: a pálya, a feladatok, a hangulat, szóval minden. Ez volt a második ilyen túrám, de biztos ott leszek a következőn is.

Fülöp Gábor
PINGWIN


Üdv a túrázónak!

Eszméletlen volt ez a túra!

Eddig számtalanszor voltam a Bükkben kóborolva, de ez olyan volt, mintha egyetlen hatalmas Bükk összefoglaló lett volna. Egy bükki természetfilm!

Ismét bebizonyosodott, hogy bár vagy 100-szor voltam a Bükkben, de mindig tud újat mutatni!

Alig várom a tavaszi hamahamatúrát ;)

Jó szerencsét!
Fapofák A-team


Jó szervezés volt, örülök, hogy Salgó főzött, végre megint finom volt a vacsora.
Bár most nem volt rá lehetőség, később javaslom a kocsmaterem kinevezését, ahol a fennmaradó, sörözgető, nevetgélő kemény mag nem zavarja az alvókat.
Rutinos volt a lebonyolítás, szokás szerint.
A transzferfeladatoknál örültem annak, hogy nem azon múlt valami, hogy haza tud-e telefonálni, lekérdezve valamelyik ismerősétől a megoldásokat, hanem helyben, intelligenciára van szükség. Lehet még hasonló:
- gyűjtsön 5 termést
- gyűjtsön 3 madártollat
- hajtogasson minél több papírhajót egy kislibazöld színű A/4-es lapból (amivel nem tud csalni a színe miatt)
stb.

Az első két helyezett csapat eredményéhez nem tudok mit fűzni, gyakorlatilag amíg egyfolytában szétválnak, egymás között döntik el a dobogós helyezést.
Az előre vagy mégse arrogáns csapatfőnöke az Irén-forrástól jött velünk szembe egyedül, a végsőkig félkezű tagja pedig a Hősök-forrásánál jelent meg egyedül, majd ameddig szemmel tudtuk kísérni, percekig egyedül túrázott. A végsőkiggel egyébként Ómassán is találkoztunk a kocsmában, pontosabban megint csak egy tagjával, a bajszos magas sráccal...
Nem mellesleg a Fehér-kő lápán még mindkét csapattal együtt voltunk, ki tudja ők hány ponton jártak, és azt hogy tudták kivitelezni, míg mi együtt haladtunk...

Mi az összes ponthoz, és még a kocsmába is együtt megyünk, egymástól 10 méterre nem távolodunk el, csak ha a természet hív, akkor is csak szaghatárig. :)
Érdemes volna a szabályzat azon pontját szigorítani, hogy "amelyik csapat 5 percen belül teljes létszámban nem tud...", arra, hogy:
az illemhelyen kívül mindenhová köteles a csapat minden tagja együtt menni, és folyamatosan együtt haladni. Illemhely esetén pedig a csapat köteles megállni, és megvárni, hogy újra teljes létszámú legyen a csapat.
És még egy ötlet: van egy mozgó pontőr a pályán. Legyen egy olyan őrzetlen pont, ahová, mint egy zsákutcába, be kell menni érte, majd vissza kell jönni (és az egész 5 percbe belefér). Pl: hegytető. Tegyétek a mozgó pontőrt 50 ponttal ide feladat nélkül, amit csak akkor fogadjon el, ha (az első) odaérkezéskor a csapat teljes létszámú. A szétválós csapatok ezen simán elcsúsznak, maguknak köszönhetően, mert a többi csapattag véletlenül sem fog felmászni a tetőre.

Mi amióta ezek a nem fair csapatok tönkreteszik a versenyt, csak magunkkal versenyzünk. Bírjuk-e, megmarad-e a csapatszellem, tudjuk-e mindenkiben tartani a lelket, mennyit megyünk, leragadunk-e kocsmánál, elalszunk-e a szekérút nyomvályújában. Büszkén jelzem, legutóbb győztünk, és egymástól kaptuk meg a jutalmat: összetartás.

Két mellékes történeti, amiért őket nem, más csapatokat viszont nagyon tisztelünk:
Az előre vagy mégse a Mátrai túrán tőlünk érdeklődött, hogy a forrást hol találja. Mi mondtuk neki, hogy keressétek meg, hisz egymással versenyzünk! Erre az arrogáns csapatfőnök a többinek: "Hagyjátok már őket, nem egy kategóriák velünk."
A végsőkig is büszke lehet magára. Osztogatta a sütit rajt előtt a mostani Hamán, amire én is odapofátlankodtam. Megkérdeztem, kérhetek-e? Kik vagytok ti? -kérdezte a szőke csaj. Biharite. Hm, nem hallottam még soha rólatok.

Anno a szupercsapattal nagyon jókat versenyeztünk, és a mai napig is felnézünk rájuk. A Mecsekiekre szintén. Jó lenne ezt az igazi, sportszerű versenyt visszahozni.
Mi tartjuk magunkat az írott, és íratlan szabályokhoz.
És legyen bárhogy, mi legközelebb is ott leszünk, mert nagyon csípjük a Hamahamásokat!

Jó szervezkedést, és kössz a szervezést!

HegeZoli voltam a Biharitéből:


Sziasztok!

Nekem nagyon tetszett a túra. Nagyon szép volt a táj, és véleményem szerint jó volt a szervezés is.
Lehet volt benne több aszfaltos útvonal a kelleténél, de szerintem ennyi még belefért. Ja a kaja nem volt rossz, bár én nem levesre számítottam.

Ha tudok legközelebb is megyek.

rettenthetetlen kakaóscsigák


Kedves Szervezők!

A bükki túra iszonyatosan jó volt, a hangulat, az emberek, és persze az időjárás miatt is.

Az újdonságok először kissé rosszul érintettek, de jópofák voltak végülis.

Összességében egy negatív dologra emlékszem: a fakultatív pontok eléggé szétszorva voltak, így az útvonal tervezése problematikásabb volt.

Alig várom a tavaszi túrát! (téli túl hideg a csapatunknak)

Mindent köszönök!!!!!!

Mikorka Kálmán örs II.


Nekem ez volt az első Hamahamám, de nagyon tetszett. Sajnos nem élte túl a csapatunk, pedig ez, és jó helyezés elérése volt a fő célunk. Elvileg teljesítettük a túléléshez szükséges minimumot, sőt még többet is, ezért nem értem, hogy mi lehetett a probléma. Jó lett volna ha a verseny végén van egy szervező aki elmondja hogy mi volt a baj, hogy még egyszer ne essünk ugyanebbe a hibába.
Ezt leszámítva tényleg szuper volt :) Igyekszem mostantól minden túlélő túrán részt venni. Puszi Nektek!

Vályi Enikő
Nukleáris Alfasólyom


Sziasztok!

Köszönjük a szervezést! Már volt egy pár hamahamás rendezvényünk, de ez különösen tetszett. Sajnos, a mindenki által dicsért levest nem kóstoltam meg (bocs Salgó). A bázis nagyon jó helyen volt, a kalandos oda és hazajutás ellenére. Lesz házibuli az 5T-n? (Akkor ott meglepünk titeket.)

Sipos Ági


Jól éreztük magunkat. Jó volt a szervezés.
A kötéltáncos feladatot éreztük túl balesetveszélyesnek.
Javasoljuk valamelyik későbbi hamahama-helyszínnek a Vértes-Gerecse környékét! Szuper hely.

KGN


Mi a Bükki Túlélőtúrán elsőbálozók voltunk. Eddig csak teljesítmény-túráztunk.
Alapvetően tetszik az ötlet, hogy egy kis csavarral érdekesebbé teszitek az egyszerű túrázást. Mivel nem is törekedtünk feltétlenül a maximális pontvadászatra (nem vártunk az erdőben a pontos beérkezés miatt, de volt ahol a transzfert sem kértük el) hiszen csak az élményért jöttünk, így nem is igazán zavart az az apróság, ami talán a túra egyetlen hibája. A fakultatív pontoknál az igazoló kérdés, ill. a rá adandó válasz néha nem volt elég egyértelmű, vagy éppen túl rejtett volt. Sok csapat bolyongott pl. a Rejteknél mind a két objektum miatt. Az egyik egy pici táblácska volt a nagy erdőben és sokan meg sem találták, hiába érintették valójában az adott helyet. A másik a "9"-es táblán lévő felirat volt áthúzva, ahol mindenki megtalálta az áthúzott részt, de nem tudta, hogy jó táblát néz-e. Igazából a kérdések lényege az lenne, hogy igazolja a csapatok ottlétét, nem pedig az, hogy egy hibás válasz, vagy egy beugratós kérdés miatt egy csapat ne kapja meg a pontot, ugyanúgy mint aki ott sem volt. Ha valaki győzelemre tör, amikor is minden pont számít, joggal lehet felháborodva az ilyen pontvesztések miatt. Nekem persze ez most nem számított, bár hosszú perceket időztünk el vele, de az első illetve második hely sorsát akár befolyásolhatja is.
Ezzel együtt nekem bejött rendezvény, ha lehetőségem lesz biztosan részt fogok venni rajta a későbbiekben is, ha nem is mindegyiken. Akkor is megyek, ha a kifogásolt kérdések nem változnak, hiszen legközelebb is az együtt túrázás élményéért, és a társaságért indulok.

Üdv
Ágoston Zoltán (Gota)
HGYT


Üdv!Először voltam ilyen jellegű túrán nagyon tetszett.Több éve túrázok,úgymond táv-orientált versenyeken,ahol nem kell gondolkozni,csak menni eszetlenül,a tiétek viszont kis fölüdülés volt,épp nekem való.Nagyon tetszett a vadászrepülős-órás majd kilóméteres koncentrikus körös pont meghatározás,le a kalappal.Azt viszont muszáj megemlítenem,hogy valamit tennetek kell a csalások ellen.Ezen a túrán az első 4-5 helyre csak úgy lehetett bejutni ha szétvált a csapat,ami ugye szabályellenes.Mi is még legalább 50 pontot össze tudtunk volna szedni ha szétválunk és az őrzött pontoknál egyesülünk,de nem tettük mert gondoltuk ferek leszünk a többi csapattal szemben.Még egyszer mondom,az első néhány helyezettet nem lehetett teljes csapattal látni az őrzött pontokon kívül.Nem kell itt plusz 20 emberre gondolni,akik majd össze-vissza rohangálva keresik a csalókat.Egyszerűen mondani kell,hogy minden csapatban legyen legalább egy digitális fényképezőgép,majd a pontok mindegyikénél képet kell csinálniuk.Ennyire egyszerű,és ezzel tökéletesen ki lehet szűrni a szétválást.Jó,ez az én ötletem,lehet van jobb is.Mindenesetre köszönöm szépen a szervezést,kitettetek magatokért.Üdv a Délvidékről!

Ostojin Olivér
ALPHAS
Magyarkanizsa


Sziasztok!

Elsősorban köszönjük szervezést! Először vettünk részt ilyen rendezvényen és terv szerint lesz folytatás.
Jól éreztük magunkat az esti vacsora is finom volt. A mi csapatunk szigorúan arra törekedett, hogy egy jót túrázunk, így nem vacakoltunk csapatpólóval, zászlóval. A szemetünket is inkább kidobtuk amint tehettük, én inkább az út során szedett gombát cipeltem magammal :))

Szervezésben pontatlanságot, csak az egyik őrizetlen pontnál tapasztaltunk. A Létrástetői barlang meg volt adva, ezért mi fel is kerestük a bejáratot (az egyes számút) leolvastuk a fán lévő feliratot és indultunk tovább. Visszaérve a bázisra a kivetítőn látom, hogy ennél a barlangnál a négyes számú bejárat szerepel a fotón. Na ezt benéztük... A két bejárat között alig van távolság, így nem tudom, hogy más csapatot is megtévesztett-e, de nekem evidensnek tűnt, hogy az egyes számút kell keresni. De ez már a mi gondunk.

A szervezőknek mégegyszer köszönjük fáradozást, annak ellenére, hogy néha lekezelő stílusba is belefutottunk.

Üdv,

Lev
Lokálpatrióták


Érdeklődni szeretnénk, hogy mi az oka annak, hogy "nem éltük túl" ? A 2 őrzött és 10 fakultatív pontot teljesítettük.

Üdvözlettel:
Elitt Alakulat

Előkerestem a Menetleveleteket, és átnéztem! Valóban igazad van! Két őrizetlen pontora adott válasz kimaradt!
Úgyhogy korrigálsára si került a végeredménytáblázatban a csapatotok eredménye!
Elnézéseteket kérem!

főszervező


Sziasztok,
köszönjük a szervezést, nekem ez a túra benne van a top3-ban (Őrség, Mátra és a mostani Bükk). Minden szuper volt, kivéve a csapatképünket, amin úgy nézünk ki, mintha lefejeztetek volna minket Ágicával...:-) De ez legyen a legnagyobb bajom.

puszi: Zsuzska
Dzsindzsa Nindzsák


Kedves túratársak.

Szerintem abba kellene hagyni a sárral való dobálózást és a túrázásra koncentrálni. Olyan csapatokat és embereket vádoltok meg akiknek a szenvedélyük a túrázás. Heti rendszereséggel teljesítménytúráznak, nem kihivás megtenni 50-100 km-t. És általában másnap sem merev izmokkal, izomlázzal ébrednek. A még mindig kétkedöknek tudom ajánlani a TTT honlap az év teljesítménytúrázója eredménylistáját, vagy pl. a mátrahegy .hu,vagy a Bocskai Dandár honlapját és még sorolhatnám tovább. A csapattagok között ha veszitek a fáradságot és rákerestek a nevekre, találtok tájfutó országos bajnokot(bajnokokat), katona és rendőrtisztet, akiknek napi feladatuk a testedzés és rendszeresen részt vesznek járőrversenyeken teljes felszereléssel, ami nem 5-6 kg. Vagy csak egyszerű (egyszerűen megszállott) teljesítménytúrázókat akik még csak nem is a legjobbak ebben a sportágban. Az ő sebességük kicsit más, mint azt egy normális ember gondolná. Kocsmázni ők is szeretnek, de ha már eljönnek egy ilyen megmérettetésre, amihez előtte hetekig bogarásszák a térképet és a tájegységi leírásokat, akkor a szórakozást a verseny utánra időzítik és egy ismerőst idézve "mennek mint állat".
Szerintem minden csapat várja, hogy a kételkedők verseny közben csatlakozzanak hozzájuk, vagy csak kövessék őket.

Sajnálom, hogy a gyönyörű őszi Bükk-hegység és a szervezők önfeláldozó munkáját beárnyékolja a fórum kétkedő témája.

Köszönjük az eddigi és az ez utáni túrákat!

Nagy Attila
Előre vagy mégsem?


Sziasztok! Először voltam ilyen túrán - igazság szerint csak kisebb kirándulásokon vettem eddig részt - ezért nem sok viszonyítási alapom van, de én határozottan jól éreztem magam. a fakultatív pontoknál itt ott felmerülő változások ugyan bennünket is megzavartak, gondolom másokat is, de tetszett hogy a szervezőség rugalmasan kezelte a dolgot, mindent összevetve simán megérte elmenni, és tervezzük a csapattal, hogy a ttttt - n is részt veszünk, így utlóag is köszi a szép hétvégét, és hamarosan találkozunk

hétfő gyűlölők társasága


Egy ötletem támadt a csapat fotózással kapcsolatban. Két eset fordult elő eddig a szállások jellegéből adódóan. Tök sötétben kínnal keservvel rossz fotót előállítani,vagy kisütni a retinánkat,mint most. Mi lenne,ha vihetnénk ,vagy küldhetnénk saját készítésű csapatfotót???Elég kreatív népek lévén sok poénra lelnénk és lehetne emelni a minőséget. Esetleg méretkorlátozással,de ez már a Ti dolgotok.

Üdv! Szántódi Péter


Hello!

"+": Az őrzött pontokra érkezés idejének saccolása új, üde színfolt.
"-": Az őrizetlen pontok esetében nem minden esetben sikerült az általatok várt választ adni, mivel az nem létezett. (Persze aztán ezeket figyelembe vettétek, köszi!)

Az eddigi hamahamás túráink közül minden szempontból ez tetszett legjobban.

G.
Potenciális Medvetápszer


 

Nyomtatás
képeket, videókat ide küldd: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
× Végeredmény × Résztvevők × Vélemények × Csapatképek ×

Aki szédül a betonon vagy aszfaltallergiában szenved, most kiélheti magát!
VISSZATÉRÉS A VADONBA!
Tájegység: Bükk-hegység
Időpont:
 
2012. október 19-20-21.
péntek-szombat-vasárnap

Bázis:

Répáshuta, Faluház
Nevezés: 2012. október 10-ig
Táv: 15-50 km (stratégiától függően)
Szintidő: 18 óra

Klikk ide! ... ha még nem voltál ilyen túrán, akkor kattints ide!

Kérdésed volna? Előbb olvassgass itt: Csak azt szeretném kérdezni, hogy...


Nevezés: 3-4-5 fős csapatokkal
  5 főnél nagyobb társaságok együtt túrázhatnak több csaptba rendeződve
(pl. 6 fő: 2×3 fő, 7 fő: 3 fő+4 fő, stb.)
Részvételi díj: 2.750 Ft/fő
számlaszám: OTP 11713005 - 20402349
Kedvezmények: Magyar Természetbarát Szövetség tagjainak -20%
MagyarTurista Kártyával rendelkezőknek -20%

Képek a túráról:

Csapatképek

Karikatúrák (menetlevélről)

Pólótervek (traszfer feladat)

Takács Mátyás képei

Bihari Zsolt képei

Amit a részvételi
díjért kapsz:


 

- szállás (a bázison)
- ajándék póló
- oklevél
- kitűző
- szombati meleg vacsora
- vasárnapi jelképes reggel

Az erdőn tartózkodás szabályai
Az erdőgazdálkodásról

Információk: www.hamahama.hu
a túrát szervezi: Hamahama Természetjáró Egyesület
főszervező: Debrei Attila
társszervező: Keresztesi József, Elsholtz Tamás
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
telefon: 70/253-3-253


>>> Egererdő Zrt.: az állami erdők gondos gazdája >>>
>>> Erdei sportok stadionja az erdő >>>


 

Szükséges felszerelés

 
Egyénileg kötelező:   Csapatonként kötelező:
- láthatósági mellény
- túraöltözet
- túracipő
- esőkabát
- elemlámpa
- hálózsák
- derékalj vagy matrac
- 1 napi hideg élelem
- papucs
- pohár
- evőeszközök
- tányér
- személyi igazolvány
- 29. sz. túristatérkép
(Cartographia kiadó)
- iránytű vagy tájoló
- mobiltelefon
- térképvédő tasak
- iróeszköz (toll+papír)
- óra
- tű + cérna (fehér)
- 1 tábla csokoládé
- elsősegély csomag
 

	

Tervezett Program

péntek:
17:00-tól Érkezés a Bázisra (egyénileg)
21:00-ig Regisztráció
21:30-kor
 
Hivatalos Megnyitó
köszöntőt mond: Mátrai Károly, Répáshuta polgármestere
21:45-től Közös Eligazítás
  benne: Tájékoztató Hamahama rendezvényekről
23:00-tól RAJT
szombat:
  Visszaérkezés a Bázisra
18:00-tól Vacsora
vasárnap:
8:00-tól Reggeli (ősi magyar recept alapján)
9:00-től Eredményhirdetés
  Hazautazás (egyénileg)

A rendezvény szervezői a változtatás jogát fenntartják!
Tájegység:
Nyomtatás

VÉGEREDMÉNY

  csapatnév menetidő őrzött őrizetlen traszfer levonás bülti össz.
1. VÉGSŐKIG 17:43 610 180 126 0 0 916
2. Előre vagy mégsem? 17:29 555 195 130 0 0 880
3. Mecseki Partizánok 17:51 580 160 118 0 0 858
4. VETeMEDve 17:59 550 175 128 0 0 853
5. MBK 17:53 595 100 118 0 0 813
6. 42 17:55 585 95 133 0 0 813
7. Biharite 17:51 600 90 121 0 0 811
8. MÁV Gyorsreagálású Habtest 16:50 600 95 96 0 0 791
9. Vidám Vaddisznók 18:47 520 125 121 0 0 766
10. ALPHAS 17:12 545 65 108 0 0 718
11. Contubernium Primum Nocturnum Pannonia 16:38 520 65 123 0 0 707
12. Kergebirge 17:57 515 120 56 0 0 691
13. HGYT-Hétfő Gyűlölők Társasága 16:25 555 65 98 100 0 618
14. Ólomlábú Kiskatonák 17:12 485 60 72 0 0 617
15. Dzsindzsa Nindzsák 16:45 420 95 100 0 0 615
16. Újratervezés 16:42 455 65 90 0 0 610
17. Öthalmi csajok 16:26 440 70 98 0 0 608
18. Fapofák A-team 17:49 450 75 76 0 0 601
19. Fapofák B-team 17:49 440 80 78 0 0 598
20. PINGWIN 17:56 430 60 96 0 0 586
21. Justice for Hungary 17:36 425 65 88 0 0 578
22. Potenciális Medvetápszer 17:38 405 70 98 0 0 573
X Mikorka Kálmán örs 18:16 430 25 110 0 0 565
X Mikorka Kálmán örs 2 18:16 405 35 110 0 0 550
23. Puffin Lekvárok 14:30 405 60 80 0 0 545
X Nukleáris Alfasólyom 17:26 425 50 58 0 0 533
24. Grillezett Medvék 18:43 410 55 63 0 0 528
X Parlagi Kecskék 18:49 415 45 56 0 0 516
25. Sípmesterek 17:30 350 100 66 0 0 515
26. Lépcsőhurut 17:02 370 60 80 0 0 510
X Bükk-hágók 17:57 390 45 74 0 0 509
27. The Brassfuckers 14:44 320 70 76 0 0 466
28. Curiosity Karbantartó Brigád 17:34 305 95 58 0 0 458
29. Aranyemberek 17:52 315 130 97 100 0 442
30. Caplat 17:54 305 55 80 0 0 440
X Integrált Őssejt 19:00 385 15 28 0 0 428
X Ottó és aTöbbiek 1. 19:59 345 55 20 0 42 378
X Hegyimenők 13:56 270 50 58 0 0 377
X Kóborló Koboldok 17:19 290 30 53 0 0 373
31. Rettenthetetlen Kakaóscsigák 17:55 210 95 58 0 0 363
32. Green Spirit 17:51 215 90 55 0 0 360
33. Arizona13 18:02 230 70 56 0 0 356
X Tripla Fröccs 18:56 270 5 76 0 0 351
34. Alföldi hegyek vándorai 17:51 220 65 63 0 0 348
35. Bűnvadászok 17:35 210 60 54 0 0 324
36. Robocop 18:03 200 65 58 0 0 323
36. Robocop 18:03 200 65 58 0 0 323
37. Bőregerek 11:01 215 55 52 0 0 322
X ICSA-Kedves csapat 17:34 205 40 60 0 0 305
38. Kék kabócák 13:03 180 58 65 0 0 303
X Ottó és a Többiek 2. 19:59 235 40 60 0 33,5 301,5
39. Lokálpatrióták 15:26 210 80 38 0 40 288
40. Prince Napoleon 17:16 180 60 45 0 0 285
41. KGN 11:13 170 70 43 0 0 283
42. Kisnyulak Egy Sárgarépásabb Túrógombócért Egyesület 17:50 145 75 60 0 0 280
43. Alföldi Logaritmus 18:10 185 70 0 0 0 255
44. Elitt Alakulat (*) 19:39 150 65 40 0 24,5 230,5
44. Biharite Light 17:57 175 65 60 100 0 200
X Discovery 11:45 60 60 20 0 0 140
X Mecseki Vaddisznók 18:51 100 0 10 0 0 110
X Fagyott kutyalába 20:06 80 10 20 0 22 88
X Süti 14:37 0 0 0 0 0 0
  (*) Az eredményhirdetésen tévesen került kihírdetésre

X: Nem teljesítették a Versenyszabály VIII/5. ponját, ezért a túrát "Nem élték túl".

{jcomments off}

Nyomtatás

VERSENYSZABÁLY

 

I. Indulási szabályok, nevezési díj, nevezési tudnivalók

1. Általános információk az induláshoz

 1. A túrán csak az előre benevezett és a nevezési díját befizetett személy indulhat!
 2. A kedvezményt (nevezési díjból) igazoló iratok másolatát (elektronikusan) a nevezéssel együtt kell elküldeni és azokat a regisztrációnál (eredetiben) felmutatni!
 3. A túrán mindenki a saját felelősségére indul! Ezt a regisztrációnál írásban is vállalja!- 18 év alatti személy a túrán csak szülői engedéllyel, vagy szülői felügyelettel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni és az igazolást bemutatni! Legalább egy szülőnek aláírásával igazolnia kell, hogy tudomása van róla, és hozzájárul hogy a gyermeke a rendezvényen részt vegyen. A szülői engedélyen szerepelnie kell a szülő telefonos elérhetőségének.
 4. A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül.

2. Indulási létszám, a túra feladása

 1. A túrán 3-4-5 fős létszámú csapatok indulhatnak.
 2. Amennyiben valaki feladja a túrát,  a csapatnak tájékoztatási kötelezettsége van a főszervező felé! A túra feladása a menetlevélen rögzítésre kell, hogy kerüljön! Ezt akár a csapattársak vagy bármely szervező/pontőr a feladás helyén megteheti. A menetlevélre fel kell írni a feladó csapattárs nevét, a feladás időpontját, valamint helyét.
 3. Amennyiben valaki a verseny feladása mellett dönt bármilyen közlekedési eszközt igénybe véve visszatérhet a Bázisra. A visszatérés során is csak kijelölt turistautakon és közutakon közlekedhet.
 4. A túrát feladó Bázisra történő visszaszállítása nem a túraszervező feladata. Amennyiben mégis szervezői segítséggel történik a visszaszállítás maximum 500 Ft/fő összegű mentési költség fizetendő a Bázison. Ittas befolyásoltságból származó mentés esetén 1.500 Ft/fő összegű mentési költség fizetendő a Bázison.
 5. Minden túrát feladó csapattag 100 pont levonást eredményez a csapatának.
 6. A csapat minimum létszám 2 fő alá nem csökkenhet.

II. A túraversenyről

 1. Az objektumok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden objektumot, de célszerű a lehető legtöbbet. Az őrzött objektumokon megoldható feladatok megoldása sem kötelező, de szintén célszerű.
 2. Az adott objektumokat a csapatoknak személyesen kell felkeresniük.
 3. Az őrzött pontok nyitvatartási idejét a menetlevél tartalmazza.
 4. Az őrzött objektumokon lévő feladatok teljesítéséhez a csapat összes tagjának az őrzött objektumra történő együttes beérkezése szükséges!

III. Menetidő, holtidő, időtúllépés:

 1. A túra 18 órás szintidejű.
 2. Időtúllépéskor minden megkezdett óráért az összpontszám 10 %-a kerül levonásra.
 3. A menetidő megegyezik a rajtidő és a célidő között eltelt idő valamint a holtidő különbségével, tehát a holt idő nem számít bele a menetidőbe.
 4. Holtidő: A menetlevél leadása a pontőrnél és a feladat elkezdése között eltelt idő.

IV. Feladatok és a Pontozás:

1. Őrzött objektumokon szerezhető pontok

 1. Minden, előre megadott őrzött objektum pontőr által igazol érintése 50 pontot ér, melyet a pontőr ír jóvá a csapat menetlevelében.
 2. Az őrzött objektumon kapott feladatok teljesítéséért - a pontőr értékelése alapján - maximum 50 pont szerezhető.
 3. Őrzött objektum csapat által megadott célidőn belüli érintéséért járó többletpontok:
  • célidőn belüli (±   5 perc) érintés:  +10 pont
  • célidőn belüli (± 10 perc) érintés:    +5 pont
 4. Az őrzött objektumokon szerzett pontokat a pontőrök nyilvántartásba veszik.
 5. Azokon a pontokon, ahol az értékelés azonnal elvégezhető, tájékoztatásul a menetlevélre felvezetik.

2. Őrizetlen objektumokon szerezhető pontok

 1. A menetlevélben előre megadott őrizetlen objektumok igazolt érintése az objektumra vonatkozó, a menetlevélben szereplő kérdésre adott válaszok kiértékelésével történik.
 2. Az őrizetlen objektumok érintéséért objektumonként 5-10 pont szerezhető.
 3. Az őrizetlen objektumok esetében a menetlevélben KÖTELEZŐ feltűntetni a válaszadás időpontját is.
 4. Az időpont feltűntetés hiányában az adott objektumra adott válasz - függetlenül annak helyességétől - nem kerül pontozásra.

3. Transzfer feladatok (menetközbeni feladat)

 1. Transzfer feladatokat a csapatok az őrzött pontokon a csapat kérésére kaphatnak, melyeket megoldás követően a célban adhatnak le.
 2. A transzferfeladatok jó megoldásáért maximum 20 pont adható.
 3. Traszfer feladat nincs minden őrzött objektumon.

4. Rejtvény feladat

 1. A feladat során a csapatok minden előre megadott őrzött objektumon egy-egy karaktert gyűjthetnek a rejtvényből. A karakter megadása nem a pontőrök feladata!
 2. A feladat megoldásához, és a maximális pontérték eléréséhez nem szükséges minden karakter összegyűjtése.
 3. A megoldást a menetlevélbe kell a csapatnak megadnia! A feladatért jó megoldás esetén 50 pont jár. Minden karakter begyűjtéséért nem jár a pont, csak a helyes megfejtésért.

5. Szemétszedés

 1. A csapatok a túra során kapnak egy-egy szemeteszsákot.
 2. A zsákba lehetőségük van a saját hulladékuk és az erdőben talált hulladékok elhelyezésére.
 3. A szeméttel teli szemetes zsák célnál történő felmutatását 20 ponttal jutalmazzuk csapatonként.

6. Csapatpóló, Csapatzászló

 1. Nem kötelező felszerelés. A csapatpóló és a csapatzászló a csapatok megkülönböztetésére és a hangulat fokozására szolgál.
 2. A csapatpólóért és a csapatzászlóért 5-5 pont adható, ha az alábbi feltételek mindegyikének együttesen megfelel:
  • utalnia kell a csapat nevére
  • jól láthatónak kell lennie
  • nem lehet márkanév
  • a csapatfotózáson a csapat viseli, a zászlót bemutatja

V. Mozgó pontőrök:

 1. Ellenőrzés céljából a menetlevél átadása a mozgó pontőr számára kötelező.
 2. A mozgó pontőrök fényképeket is készíthetnek az útközben ellenőrzött csapatokról, és ellenőrizhetik a menetlevélben már feltüntetett érintési időpontokat.
 3. Ha a menetlevélben bármely objektumra vonatkozóan olyan választ találnak, melyhez nincs időpont, vagy irreális időpont szerepel a mozgó pontőr kötelező feladata ezek Menetlevélben történő egyértelmű jelzése!
 4. A mozgó pontőrök általában a fakultatív pontokon és az azokhoz vezető utakon tartanak ellenőrzéseket.
 5. A mozgó pontőröknél is lehet feladat!
 6. De nincs minden mozgó pontőrnél feladat!
 7. A mozgó pontőrök feladata a csapatok ellenőrzése és nem pont előnnyel járó segítése.

VI. Szétvállás:

1. Szétválás: két objektum időben közel azonos érintése.

 1. A túra folyamán a csapatoknak tilos szétválniuk!
 2. Az a csapat, amely ellenőrzés során nem tud 5 percen belül teljes létszámmal megjelenni szétválást követ el.
 3. Ha egy csapat szétválik, az összpontszámának minimum az 50 %-a kerül levonásra!
 4. A büntetőpontok a csapat menetlevelére és a szervezők nyilvántartásába együttesen kerülnek rögzítsére.

2. Információhoz jutás

 1. Ha a csapat jogszerűtlenül jut információhoz, az összpontszámának minimum az 50 %- a kerül levonásra! Jogtalan információhoz való jutás: Két csapat egymással fakultatív pontokat cserélnek
 2. A túrán a helyi lakosságtól való érdeklődés, információkérés nem tiltott.

3. Egyéb rendelkezések

 1. A túrát csak gyalogosan lehet teljesíteni! Bármilyen jármű igénybevétele az adott versenyző túrájának feladását jelenti!
 2. Természetvédelmi őrök is ellenőrzhetik a csapatokat. Amennyiben bárki ellenőrzést kap a Természetvédelmi Őrszolgálat utasításai alapján cselekedjen.
 3. Láthatósági mellény viselése és a zseblámpák használata 17:00 - 8:00 közötti időszakban kötelező!
 4. Tilos a pontőrök megvesztegetése, megfenyegetése stb…
 5. Bármilyen csalásért az adott személyt 1 évre eltiltjuk a túráinkon való részvételtől!
 6.  Ha egy csapatot, csapattagot rongáláson és/vagy szemetelésen tetten érünk, kizárással büntetjük.
 7. Amennyiben bármilyen csalás kiderül (akár a túrát követően is), azt az eredményhirdetés után is szankcionálhatjuk.
 1. - A túra során csak jelzett turistaúton és aszfaltozott utakon haladhattok. Abban az esetben letérhettek a jelzett turistautakról, amennyiben olyan őrizetlen pontot szeretnétek begyűjteni, amely nem turistaút mellett van.
 2. - Egyesületünk csak olyan helyre helyezett őrizetlen pontot, mely egyeztetve lett a Nemzeti Park munkatársaival.
 3. Kérjük, vigyázzatok a természeti és épített értékekre, és ne szemeteljetek!

VII. Az elsősegély csomag:

 1. Elsősegély csomag csapatonként kötelező.
 2. Az elsősegélycsomagért külön pont nem jár!
 3. Az elsősegély csomag minimális tartalma:
 • steril gyorskötöző pólya 4 db (10cm X 5 cm)
 • steril mull-lap 1 db (6X6 cm/100 lap)
 • steril mull 2 db (1/2m X 80 cm)
 • kéztisztító lap 3 db
 • ragtapasz 1 db (1,25 cm X 5m)
 • háromszögletű kendő 1 db (100X100X141 cm)
 • olló 1 db
 • biztosítótű 3 db
 • fólia kesztyű 2 pár
 • centerplast 2 db (6cm X 10 cm)
 • sebfertőtlenítő oldat 1 doboz

VIII. Záró rendelkezések:

 1. A túrát kizárólag turistautak és aszfaltozott utak használatával, kizárólag gyalogosan lehet teljesíteni!
 2. A területen természetvédelmi őrök is ellenőriznek és a védett természeti értékek károsítása vagy veszélyeztetése miatt büntető eljárást kezdeményezhetnek, valamint bírságot szabhatnak ki.
 3. A szabálytalankodók büntetését sem a szervezők sem a Hamahama Természetjáró Egyesület nem vállalja magára.
 4. A szervezők vállalják, hogy a túra napján lévő eligazítást követően a versenyszabályzatot nem módosítják!
 5. A túrát az a csapat éli túl, amely:
  • igazoltan érintett min.  2 db előre megadott őrzött objektumot
  • igazoltan érintett min.  10 db őrizetlen objektumot
  • Menetlevelét a célban leadta.

Répáshuta, 2012. október 08.

Szervezők

 

 

Túráinkat - szerencsére - más oldalak is szívesen átveszik, de sajnos nem mindig frissítik!
FONTOS, hogy a VÉGLEGES és PONTOS információkat MINDIG ezen az oldalon találod!