Nyomtatás
VÉGEREDMÉNY
Visszaküldött Vélemények
FÓRUM
Csapatképek

Küldd meg a véleményed a IX. Hamahama Túlélőtúráról:


BEÉRKEZETT VÉLEMÉNYEK


Nagyszerű rendezvény volt, sok mászkával, bilincses dominákkal... :) Kevesebb városi rész elfért volna.
Király volt! Nagy pálya, szétszórt pontok, hosszú átmenetek, szuper, ötletes feladatok, térképen létez?, valóságban azonban (jelenleg) nem létező turistaút, jó vacsora, melegvíz... Kell ennél több? Hát persze! Még egy kis pálinka (de ezt is megoldottuk saját erőből)!
Én nagyon jól éreztem magam, voltam már pár ilyen jellegű rendezvényen, de ez volt messze a legszervezettebb, köszönet érte és nagyon várom az októberi Brutál Mátrát :))) Member of Mazocaching Team
Jó volt a Kocsmaterem, de kéne bele büfé is, hogy aki besántikál késő este, ne kelljen azon gondolkoznia, hogy honnan tud a hegyek között beszerezni alkohol tartalmú befolyásoló italt. Hege
Jó volt bár kicsit kevés volt a biztonság... De közel a szeretet ünnepéhez ez így szokott lenni. Nem e de?! ,o) No meg a hajnali rohadt hideg! Meg hát kocsmát se találtunk a Fősulihoz közel... Bajnok is lett a Milán! Nem mintha érdekelne, csak gondoltam kitöltöm ezt a kis fehér felületet. Buszilok mindenkit és Boldog Új Évet Kívánok! Üdv: Sali
Ez a túrátok is hangulatos és szervezett volt, köszönjük!:) Finom volt a gulyás, a reggeli tea, a kocsma-terem is jó ötlet volt, de legközelebb jelezzétek előre, hogy nincs a közelben kocsma :)
Hello-hello! Először nagyon vártam a túrát aztán nagyon vártam, hogy hazaérjek. Az a helyzet, hogy nagyon túl bonyolítottátok az egészet. Főleg ez a 2 kakaós csiga kámaszútra célmeghatározás verte ki a biztosítékot. Aztán ott voltak a szívatós feladatok   gondolok itt azokra a pontokra amikhez nem is volt feladat. A pálya is szintén nagyra sikeredett de ezt ti is mondtátok. Így nem is sikerült teljesítenünk. Plusz még 37 csapatnak. Mielőtt azt gondolnátok, hogy mert bénák vagytok szólnék, hogy mikor legelőször indultunk  gond nélkül teljesítettük a távot mind az 5 ellenőrző pont elérésével.Ez az ominózus eset Zircen volt. Az meg mint tudjuk nem  tegnapi dolog. Ha továbbra is ezt a sémát követitek akkor sem én és sem a csapatom nem kíván részt venni többet a túrákon! Ha gépeket akartok akkor fejet hajtok, de az nem a hobbi túrázóknak való. A szállással kajával odajutással nem volt gond. Üdv!
Ui.: Ha lesz valami összegzés vagy hasonló a "kérdőívről" akkor azt a reakciókkal együtt publikáljátok legyetek kedvesek.
A túra jó volt összességében! Egy dolgot viszont nem tartok jónak! Hogy ha meg van határozva, hogy mondjuk 3 őrzött objektum kell, és 10 fakultatív ahhoz, hogy teljesítse valaki, és túlélje, akkor mondjuk a végeredménynél is figyelembe kellene venni! Persze lehet pontozni azokat a csapatokat is ugyanúgy akik nem teljesítették, de mondjuk ne előzze már meg azokat akik meg teljesítették!!
1. aki a mikrofonba beszél legyen hangos, rövid és frappáns (ne monoton, amin elalszunk)
2. nagyon jók voltak a nagy pontokon levő játékok!!! ebből több kéne!!!
3. ha valamely területen tudjátok h kibsz***ul  eltér a térképtől, akkor ELŐRE szóljatok pl: Normafa és a zöld négyzet?!
4. pl lehetne olyan is h "különdíjasok", ez alatt arra gondolok h poén lenne pl kiemelni, megemlíteni néhány rekordot pl: volt egy csapat 3 fővel aki 2szer annyi idő alatt futotta le bilinccsel a kört, mint egy 4 fős :)  ilyenekkel meg lehetne fűszerezni azt míg felolvassák mind a 104 csapatot (neveket,pontokat...)
5. a reggelinél kicsit elszámoltátok magatokat, elfogyott a paprika, a hagyma és a kenyér
6. no de összességében tetszett az egész, megyek/ünk vizitúrázni is Veletek :)
Remek volt az egész összességében. Szerintem valahogy pontozni kellene a teljesítés idejét is, mert az sem mindegy, mennyi idő alatt csinálják meg az egyes csapatok a túrát.
Nekem ez volt az els? túrám, úgyhogy nem tudom a korábbi tapasztalataimmal összehasonlítani, hogy ez most jó volt-e vagy sem. Csak azt tudom, hogy nagyon élveztem (bár a térdeim kicsit haragszanak még rám), tetszett, nagy élmény volt és hogy lehet?ségeimhez képest az ?szin is szeretnék ott lenni. Na meg a legközelebbin, aminek ismét az RTF ad otthont. Merthogy remélem lesz... :)
Hát én csak annyit írnék az eddigi véleményekre, hogy nagyon köszönjük! Tanulunk a hibáinkból, de annyit meg kell értenetek, hogy a csavarok fordulatok azért vannak, hogy új dolgokat is kipróbáljunk, ami nem jön be azt később elvetjük, ami bejön azt többször elővesszük. Én az eredményhirdetés alatt mentem el reggelizni, amikor már elvileg mindenki más megtette azt, és még volt lekvár kenyér, só hagyma, zsír, hát igaz piros paprika nem de az nagyon ínyenc zsíros kenyér :D Amúgy tényleg köszi minden hozzászólást, és majd megpróbálunk kitalálni valamit a kisebb távok kedvelőinek is. De akkor tessék arra is jelentkezni
Ötödik alkalommal túráztam veletek. A lebonyolítás, néhány apró hibától eltekintve most is rendben volt. Az "újításokkal" kapcsolatban:
- A titkos őrzött pont szerintem bevált, egyben tartja a csapatokat. Csak jusson belőlük a legfélreesőbb helyekre is. :-)
- A fakultatív pontok kizárólag 5 pontos értéke azoknak a csapatoknak kedvez, akik minden őrzött pontra eljutnak. Szerintem szorosabbá tette az eredményt a korábbi 5-10 pontos vegyes rendszer.
- A pályamegadásnál lehetőleg olyan tereppontokat jelöljetek ki, melyek régebbi/más kiadású térképeken is szerepelnek. Kritikus ebből a szempontból: vadles, vadetető, esőház
Köszönjük Hamahama!
Tisztelt Hamahama népe!
Mindenkinek gratula aki részt vett versenyzőként. Külön elismerés az élen végzetteknek,legfőképpen az Előre vagy mégse győztes csapatnak! Sajnos mi nem tudtunk részt venni ezen versenyen,habár neveztünk. Egyesületünk atyját Váradi Lászlót kísértük el utolsó útjára. Következő versenyen érezzük,hogy még erősebbek leszünk,hiszen lesz aki fentről is nagyon szurkol nekünk.
Végsőkig csapat nevében:
Viczián Zoltán
17 órás alvással koronáztuk meg a túra túlélését! Eszméletlen jó volt, na persze a túra közben nem ezt gondoltam. Már hajnalban bökte a csőröm a sok aszfalt, amin kutyagoltunk Budakeszi felé a Törökugratóról. Első ilyen túránk volt, ehhez képest nem teljesítettünk roszul, bár "csak" 53 km lett a táv a GPS log szerint. nagyon jó volt a szervezés, bár örültem volna több elméleti feladatnak. A bilincses pontok tetszettek, a rendőrdiákok nagyon jó fejek voltak! Köszönet nekik és a szervezőknek is, hogy ilyen SZUPER túrát raktatok össze! Ezek a fakultatív őrizetlen pontok tényleg jók voltak, pláne a Duplacsavar!
Minden jót, ősszel--> Brutál Mátra!
A túrázás jó, de ez kaka volt. Csapat részről. Icipici véleményem: nem kellett volna faragni az indulási és érkezési időből! Nem ezen múlt de a csapatunkat megzavarta. Nem számoltunk 2óra mínusszal. : ) A szervezés kifogástalan. Ősszel találkozunk. U.I. : aki kibírta a túrát (nem veszett oda ) az a reggeli 2-3 szelet hagymás zsíros kenyér hiányát ne kifogásolja meg, kibírja evés nélkül ebédig míg haza ér.Szerintem.üdv: kyq B.U.É.K. 2011
Nekem azt hiszem az 5. Hamám volt... Nem is gondolná az ember, hogy milyen szép hely a Budai-hegység. Én pozitívan csalódtam. A szervezés tökéletes, minden tetszett.
A pályával nekem is csak annyi volt a bajom, hogy levitt Budára... igazából az a rész, illetve a sok aszfalt kimaradhatott volna. Szívesebben túrázok kinn az erdőben, mint egy őrült nagy városban.
Nem is értem, hogyan és hol gondoltátok azt a szegedi tavaszi Hamát...
Szóval gratuláció a szervezésért és óriási köszönöm érte. Ősszel a Mátrában (ahol hál istennek nincs annyi aszfalt - van helyette sok csúcs :D)
Üdvözlettel: - Füli - Biharite
Hali Banda!
Szerintem sok volt a három örzött objektum, amit teljesiteni KELLETT. A duplacsavarra csak az első feladatnál jöttünk rá, hát mondanom sem kell hogy a szivinfarktus kergetett :D A túra az mint mindig szuper volt. Az RTF szintén kimagaslóan teljesitett. Ennyi jó pasit egy helyen még nem láttam (és itt nem csak a főiskolásokról beszélek):D:D A bilincses feladatok királyak voltak, ha megint az RTF-en lesz a bázis, akkor előre beszerzünk mi is egyet...összel irány a Mátra...
Ennyi homályos képet soha életemben összesen nem láttam még. Legközelebb olyannak adjátok már a gépet, akinek van szeme :)
küldd be Te is a véleményed!
Nyomtatás

  × plakát × versenyszabály × résztvevők  × csapatképek × fórum × végeredmény ×

Tájegység: Budai-hegység

Bázis:

Rendőrtiszi Főiskola (link)
Budapest, XII. ker. Farkasvölgyi út 12.
Időpont:

2011. május 6-7-8.
péntek-szombat-vasárnap
Nevezési határidő: 2011. április 22.
 Táv: 15-50 km (stratégiától függően)
 Szintidő: 18 óra 

Ha még nem voltál ilyen túrán, akkor kattints ide!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy...

 
> segítség a nevezéshez <
Beérkezett Nevezések
Nevezés:
3-4-5 fős csapatokkal
Részvételi díj: 2.500 Ft/fő
Kedvezmények:

Magyar Természetbarát Szövetség tagjainak -10%
MagyarTurista kártyával rendelkezőknek -10%

Amit a részvételi
díjért kapsz:


- szállás (a bázison)
- ajándék póló
- oklevél
- kitűző
- szombati meleg vacsora
- vasárnapi jelképes reggel

Információk: www.hamahama.hu
a túrát szervezi:
Hamahama Természetjáró Egyesület
főszervező: Fitos József
 e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
tel.: 20/432-61-16

pályabejárás képei
Szükséges felszerelések:
Egyénileg kötelező:   Csapatonként kötelező:

- láthatósági mellény
- túraöltözet
- túracipő
- esőkabát
- elemlámpa
- hálózsák
- derékalj
- 1 napi hideg élelem
- papucs
- pohár
- evőeszközök
- tányér
- személyi ig. vagy útlevél

- 6. számú turista térkép
Cartographia kiadó)

- iránytű vagy tájoló
- mobiltelefon
- térképvédő tasak
- íróeszközök (toll+papír)
- óra

- elsősegélycsomag 

 

SEGÍTSÉG AZ UTAZÁSHOZ

www.utvonalterv.hu
www.bkv.hu
www.menetrendek.hu

 Tervezett Program

péntek:
17:00-tól Érkezés a Bázisra 
21:00-ig
Regisztráció
21:30-tól
Hivatalos Megnyitó 

köszöntőt mond:
Dr. Virányi Gergely ny. hőr. dandártábornok 
PhD., főiskolai tanár, határőrségi főtanácsos

21:45-től Közös Eligazítás

benne: Tájékoztató Hamahama rendezvényekről
23:00-tól
RAJT


 
szombat:
  Visszaérkezés a Bázisra
18:00-tól
Vacsora
   
vasárnap:
7:00-től
Reggeli (ősi magyar recept alapján)
8:00-tól
Eredményhirdetés
  Hazautazás

A rendezvény szervezői a változtatás jogát fenntartják!
Tájegység:
Nyomtatás


VERSENYSZABÁLY


 

 

 

1. Indulási szabályok, nevezési díj, nevezési tudnivalók

 


1. 1. Általános információk az induláshoz

 

A túrán csak az előre benevezett, és a nevezési díját befizetett személy indulhat! A kedvezményt (nevezési díjból) igazoló iratok másolatát (elektronikusan) kérjük a nevezéssel együtt elküldeni és azokat a regisztrációnál (eredetiben) felmutatni!

  

A túrán mindenki a saját felelősségére indul! Ezt a regisztrációnál írásban is vállalnia kell!

 

18 év alatti személy a túrán csak szülői engedéllyel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni és az igazolást bemutatni! A szülőnek aláírásával igazolnia kell, hogy a túrára elengedte gyermekét. A szülői engedélyen szerepelnie kell a szülő telefonos elérhetőségének.

 

A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül.


1. 2. Lehetséges indulási létszám, a túra feladása

 

A túrán 3-4-5 fős létszámú csapatokkal lehet indulni.

 

Amennyiben valaki feladja a túrát, azonnal értesítse a főszervezőt! A túra feladását a menetlevélen rögzíteni kell! Ezt a csapattársak is megtehetik, de ha van pontőr a feladás helyén, akkor a pontőr vezesse fel a menetlevélre. A menetlevélre fel kell írni a feladó csapattárs nevét, a feladás időpontját és helyét.

 

Amennyiben valaki feladja a versenyt, próbáljon tömegközlekedéssel visszaérkezni a Bázisra.

 

Amennyiben valakit menteni kell, akkor próbáljon meg közúthoz közel kerülni, a mentés könnyítése érdekében.

 

A csapatoktól túrát feladó csapattagonként 100 pontot vonunk le.

2. A túraversenyről

 

 Az objektumok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden objektumot, de célszerű a lehető legtöbbet. Az őrzött objektumokon megoldható feladatok megoldása sem kötelező, de szintén célszerű.

 

Az adott objektumokat a csapatoknak személyesen kell felkeresniük!

 

Az őrzött pontok nyitvatartási idejét a menetlevél tartalmazza.

 

Az őrzött objektumokon lévő feladatok teljesítéséhez a csapat összes tagjának az őrzött objektumra történő együttes beérkezése szükséges!


3. Menetidő, időtúllépés:

 

  

A túra 18 órás szintidejű. Időtúllépéskor minden megkezdett óráért az összpontszám 10 %-a kerül levonásra. A menetidő megegyezik a rajtidő és a célidő között eltelt idő valamint a holtidő különbségével, tehát a holt idő nem számít bele a menetidőbe.


4. Holtidő:
A menetlevél leadása a pontőrnél és a feladat elkezdése között eltelt idő.


5. Pontozás:

 

 

5. 1. Őrzött és őrizetlen pontok:

 

Az őrizetlen objektumokra vonatkozó kérdések válaszaiért - helyes válasz esetén, és az adott pont érintésének időpontjának menetlevélben történő megadása esetén 5 pont adható. Az őrizetlen pontok esetében a válaszadás időpontját is fel kell írni a menetlevélre. Ennek elmulasztása esetén a csapat menetlevelét nem javítjuk ki.

 

Az őrzött objektumok igazolt érintéséért 50 pont jár.

 

Az őrzött ponton teljesített feladat jó megoldása esetén maximum 50 pont adható.

Az őrzött objektumokon szerzett pontok a pontőröknél lévő listára kerülnek feljegyzésre. Azokon a pontokon, ahol az értékelés azonnal elvégezhető, tájékoztatásul a menetlevélre is ráírható.


5. 2. Csapatpóló, Csapatzászló

A csapatpólónak utalnia kell a csapat nevére, jól láthatónak kell lennie, és nem lehet márkanév. A csapat neve sem lehet márkanév. A csapatpóló és a csapatzászló a csapatok megkülönböztetésére és a hangulat fokozására szolgál. A csapatfotózáson a csapatnak viselnie kell a pólót.

A csapatpólóért és a csapatzászlóért 5-5 pont adható.


5. 3. Transzfer feladatok (menetközbeni feladat)

Menet közbeni feladatokat a csapatok az őrzött pontokon kapják, és a következő őrzött ponton vagy a bázison kell azokat leadni.

A transzferfeladatok jó megoldásáért maximum 50 pont adható.


5. 4. Rejtvény feladat

A feladat során a csapatok minden őrzött ponton egy-egy karaktert gyűjthetnek a rejtvényből. A karakter megadása nem a pontőrök feladata!

A feladat megoldásához, és a maximális pontérték eléréséhez nem szükséges minden karakter összegyűjtése.

A megoldást a menetlevélbe kell a csapatnak megadnia! A feladatért jó megoldás esetén 50 pont jár. Minden karakter begyűjtéséért nem jár a pont!

 

5. 5. Szemétszedés

A csapatok a rajtnál kapnak egy-egy szemetes zsákot. A zsákba lehetőségük van a saját hulladékuk és az erdőben talált hulladékok elhelyezésére. A szeméttel teli szemetes zsák célnál történő felmutatását 50 ponttal jutalmazzuk csapatonként.

6. Mozgó pontőrök

A mozgó pontőröknél előfordulhat feladatmegoldás! Tehát a mozgó pontőrök nem csak ellenőriznek! Viszont nincs minden mozgó pontőrnél feladat! A menetlevelet kötelező nekik átadni ellenőrzés céljából. A mozgó pontőrök fényképeket is készíthetnek az útközben ellenőrzött csapatokról, és ellenőrizhetik a menetlevélben már feltüntetett érintési időpontokat. Ha a menetlevélben bármely objektumra vonatkozóan olyan választ találnak, melyhez nincs időpont, vagy irreális időpont szerepel, a Mozgó pontőr kötelező feladata ezek Menetlevélben történő egyértelmű jelzése! A mozgó pontőrök általában a fakultatív pontokon és az azokhoz vezető utakon tartanak ellenőrzést.

7. Büntetések

7. 1. Szétválás esetén

A túra folyamán a csapatoknak tilos szétválniuk! Szétválás: két objektum időben közel azonos érintése. Az a csapat, amely ellenőrzés során nem tud maximum 5 percen belül teljes létszámmal megjelenni szétválást követ el.

Ha egy csapat szétválik, az összpontszámának minimum az 50 %-a kerül levonásra!

 

7. 2. Információhoz jutás

Ha a csapat jogszerűtlenül jut információhoz, az összpontszámának minimum az 50 %- a kerül levonásra! Jogtalan információhoz való jutás: Két csapat egymással fakultatív pontokat cserélnek. A túrán helyi lakosságtól való érdeklődés, információ kérése nem tilos.

 

7. 3. Egyéb rendelkezések

A túrát csak gyalogosan lehet teljesíteni! Tömegközlekedési eszköz, vagy egyéb jármű igénybevétele, az adott versenyző túrájának feladását jelenti!

Tilos a pontőrök megvesztegetése, megfenyegetése stb…

Bármilyen csalásért az adott személyt 1 évre eltiltjuk a túráinkon való részvételtől!

Kérjük, vigyázzatok a természeti és épített értékekre, és ne szemeteljetek! Ha egy csapatot, csapattagot rongáláson és/vagy szemetelésen tetten érünk, kizárással büntetjük.

A büntetőpontok a csapat menetlevelére és a szervezők nyilvántartásába kerülnek felírásra. A versenyszabályzat megszegése esetén a mozgó pontőrök is büntetnek. A büntetéseket a csapat menetlevelén és a nyilvántartásukba is rögzítik.

Amennyiben bármilyen csalásra fény derül (akár a túrát követően is), azt az eredményhirdetés után is szankcionálhatjuk.

Elsősegély csomag csapatonként kötelező!

A túra során csak jelzett turistaúton és aszfaltozott utakon haladhattok. Abban az esetben letérhettek a jelzett turistautakról, amennyiben olyan őrizetlen pontot szeretnétek begyűjteni, amely nem turistaút mellett van. Egyesületünk csak olyan helyre helyezett őrizetlen pontot, mely egyeztetve lett a Nemzeti Park munkatársaival.

8. Az elsősegély csomag tartalma

 

 - Steril gyorskötöző pólya 4 db (10cm X 5 cm)
- Steril mull-lap 1 db (6X6 cm/100 lap)
- Steril mull 2 db (1/2m X 80 cm)
- Kéztisztító lap 3 db
- Ragtapasz 1 db (1,25 cm X 5m)
- Háromszögletű kendő 1 db (100X100X141 cm)
- Olló 1 db
- Biztosítótű 3 db
- Fólia kesztyű 2 pár
- Centerplast 2 db (6cm X 10 cm)
- Sebfertőtlenítő oldat 1 doboz
- "Elsősegélynyújtás képekben" kiskönyv

9. Záró rendelkezések

A túrát kizárólag turistautak és aszfaltozott utak használatával, kizárólag gyalogosan lehet teljesíteni! A területen természetvédelmi őrök is ellenőriznek és a védett természeti értékek károsítása vagy veszélyeztetése miatt büntető eljárást kezdeményezhetnek, valamint bírságot szabhatnak ki. A szabálytalankodók büntetését sem a szervezők sem a Hamahama Természetjáró Egyesület nem vállalja magára.
A szervezők vállalják, hogy a túra napján lévő eligazítást követően a versenyszabályzatot nem módosítják!

A túrát az a csapat éli túl, mely legalább 3 db őrzött pontot és 10 őrizetlen pontot igazoltan érint. A menetleveleket a célban kell leadni! A túra során Természetvédelmi őrök ellenőrzik a csapatokat. Kérünk mindenkit, amennyiben ellenőrzést kap a csapata, a Természetvédelmi Őrszolgálat utasításai alapján cselekedjen.

Láthatósági mellényt viselése és a zseblámpák használata éjszaka és szürkületben kötelező!

 

Az eligazításig a változtatás jogát fenntartjuk!

 

Budapest, 2011. április 6.

Szervezők

Nyomtatás


Tisztelt érdeklődő!

A nevezési határidő lejárt!
Újabb nevezések fogadására már nincs lehetőség!

Viszont figyelmedbe ajánljuk egyesületünk következő rendezvényeit, melyen örömmel várunk!

Ha legközelebb nem szeretnél lemaradni a nevezési határidőről javasoljuk, hogy regisztráld be magad a www.hamahama.hu weblapra!
(regisztráció)

Ugyanis a regisztrált felhasználók időben kapnak tájékoztatást
minden Hamahamás rendezvényről!


Köszönjük, hogy ránk gondoltál!


 

Túráinkat - szerencsére - más oldalak is szívesen átveszik, de sajnos nem mindig frissítik!
FONTOS, hogy a VÉGLEGES és PONTOS információkat MINDIG ezen az oldalon találod!